taxci
 

De aangifte inkomstenbelasting

Laatst gewijzigd: 09-01-2022

Uit de praktijk blijkt dat tegenwoordig de meeste aangiften door de belastingplichtigen zelf worden opgesteld en ingediend. Dit is prima zo en niets mis mee. Een aangifte dient ter verschaffing van informatie en wie kan dat beter dan de belastingplichtige zelf?

Een fiscale aangifte heeft echter een bijzonderheid: de informatieverschaffing dient tot vaststelling van de belastingschuld. De belasting die u bent verschuldigd, vloeit voort uit toepassing van fiscale regels op informatie die u zelf in de aangifte verschaft. Op dit punt gaat het helaas toch nogal eens fout.

De informatie die u namelijk in de aangifte moet verschaffen, heeft fiscale betekenis, soms zonder dat dit expliciet uit de aangifte zelf blijkt. U kunt bijvoorbeeld in uw aangifte een beroep doen op een vrijstelling of speciale fiscale tegemoetkoming. U heeft dan echter wel fiscale expertise nodig om te beoordelen of u inderdaad voor dergelijke faciliteiten in aanmerkingen komt en hoe u dit in de aangifte moet verwerken.

Wij kunnen wij voor u betekenen ? 

Wij zijn specialisten op het gebied van internationale belastingheffing en wij stellen graag onze ervaring en expertise aan u ter beschikking, door u te adviseren op uw fiscale vraagstukken en/of om te zorgen dat uw aangifte op juiste wijze en tijdig wordt ingediend.

Het niveau van onze betrokkenheid bepaalt u zelf en het is niet noodzakelijk dat wij uw aangifte opstellen. Wij kunnen ons ook beperken tot een adviesgesprek of een review van de door u zelf opgestelde aangifte.

Door onze expertise en ervaring op het gebied van het internationale belastingrecht hebben snel toegevoegde waarde in internationale situaties, bijvoorbeeld bij emigratie of immigratie, of detachering naar het buitenland. Voor bijzonder informatie over het aangiftebiljet bij emigratie en immigratie, zie onze pagina over De aangifte inkomstenbelasting bij emigratie of immigratie (M-biljet). 

Onze prijs voor uw aangifte  

Voor het opstellen en indienen van aangiften inkomstenbelasting hanteren wij vaste tarieven. 

De exacte prijs voor het opstellen van uw aangiftebiljet hangt af van de complexiteit van uw situatie en het door u gewenste serviceniveau. Voor een "eenvoudig" aangiftebiljet hebben wij een instaptarief van € 150, excl. BTW, en stijgt de prijs naarmate de complexiteit van de aangifte toeneemt en u een hoger serviceniveau wenst te ontvangen.

Het hoogste standaard serviceniveau is Platinum. U heeft daarbij onder andere recht op een adviesgesprek met één van onze deskundige adviseurs om een duidelijk beeld te krijgen van de fiscale implicaties van uw situatie, en kunnen wij ons als uw correspondentieadres bij de belastingdienst laten registreren en zorgen wij dat wij altijd afschriften krijgen van alle aanslagen en correspondentie met de belastingdienst- wel zo handig als u bijvoorbeeld door emigratie zelf geen Nederlands postadres meer heeft ! 

Raadpleeg onze Online Offerte Tool 

Indien u graag wilt weten welke prijs wij voor uw aangifte biljet in rekening zouden brengen, dan kunt u vrijblijvend onze Online Offerte Tool raadplegen. U kunt dan zelf door het invullen van een aantal eenvoudige vragen onze prijs bepalen voor uw aangiftebiljet.  

Uiteraard kunt u ook altijd contact met ons opnemen om uw persoonlijke situatie te bespreken en om gezamenlijk te bepalen welk dienstenpakket het beste bij uw situatie past, en welke prijs wij daarvoor zouden rekenen. 

Voor werkgevers kunnen wij ook aantrekkelijke combinatiepakketten aanbieden voor het fiscaal ontzorgen van uitgezonden en inkomende werknemers en het verzorgen van hiermee gemoeide procedures zoals het aanvragen van een A-1 verklaring, het verzorgen van de fiscale aangifte(n) van de werknemers, het opstellen van "Hypotax" berekeningen, het aanvragen van de 30%-regeling, etc.   

Meer informatie ? 

Voor meer informatie of als u geïnteresseerd bent in onze diensten, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen per e-mail of bel ons kantoor in Amsterdam (020-570 9440) of ons kantoor in Rotterdam (010-2010466).

Wij maken graag tijd voor u!