taxci
 

Alex Dekkers

Laatst gewijzigd: 12-04-2021

_F7A0440 - staand bijgesneden.jpgMijn naam is Alex Dekkers. Ik werk als Manager Accounting in de Full Service Praktijk.

Expertise

Ik ben expert op het gebied van het voeren van de boekhoudingen van met name internationaal opererende bedrijven, GAAP (met name Dutch GAAP en IFRS), consolidatievraagstukken en jaarrekeningen.

Specialiteit

Specialistische kennis op het gebied van GAAP (Generally Accepted Accounting Principles) en consolidatievraagstukken.

Taken en verantwoordelijkheden

Als Manager Accounting ben ik verantwoordelijk voor de boekhouding en jaarrekeningen van cliënten en daaraan verwante werkzaamheden.

Werkzaam bij TAXci sinds

sinds 1 maart 2020

Werkervaring

Ik ben mijn carriere begonnen bij PwC Netherlands, waar ik werkzaam ben geweest in de externe controlepraktijk en internationale advisering op het gebied van IFRS. In de controlepraktijk heb ik eerst vooral klanten bediend in de culturele, de gezondheidssector en middelgrote bedrijven. Daarna grotere beursgenoteerde bedrijven (met name in de uitzendbranche) en grote onderwijs- en gezondheidszorgsinstellingen, aangevuld met diverse internationale opdrachten op het gebied van IFRS; specifiek het implementeren van IFRS bij buitenlandse ondernemingen na overname door Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen.

Na mijn tijd in de controlepraktijk heb ik een aantal jaren diverse controller-functies bekleed om vervolgens een aantal jaren werkzaam te zijn als senior accounting officer bij een groot trustkantoor. In deze hoedanigheid heb ik een breed scala aan internationaal opererende cliënten bediend en ondersteund bij het voeren van hun administratie in Nederland, consolidaties, begeleiding van externe accountantscontroles, verzorgen van BTW-aangiften en controleren van VPB-aangiften, het opstellen van jaarrekeningen en het adviseren op specifieke accounting vraagstukken.

Opleiding

In 1999 heb ik mijn Bachelor behaald op de HBO-studie Registeraccountancy aan de HES in Amsterdam. Gedurende mijn carrière heb ik diverse cursussen gevolgd in het kader van accountantscontrole, trust officer en diverse communicatie-cursussen.