taxci
 

Caroline van Noordenne

Laatst gewijzigd: 19-12-2019

Caroline van NoordenneMijn naam is Caroline van Noordenne.

Ik ben verantwoordelijk voor de Payroll & Expat Praktijk van TAXci en adviseer daarnaast een aantal internationale private en vennootschappelijke cliënten.

Expertise

Vennootschapsbelasting, dividendbelasting, inkomstenbelasting, loonbelasting, premieheffing, arbeidsrecht, ondernemingsrecht.

Specialiteit

Specialistische kennis over en ervaring met belastingverdragen, deelnemings- vrijstelling, fusie en overnames, global mobility, internationale payroll, governance en compliance

Taken en verantwoordelijkheden

Ik ben verantwoordelijk voor de Payroll & Expat Praktijk van TAXci en bedien daarnaast als senior consultant een portfolio van internationale private en vennootschappelijke cliënten.

Werkzaam bij TAXci sinds

9/1/2018

Werkervaring

Mijn carrière startte in 1996 in de internationale belastingadviespraktijk van Arthur Andersen. In 2001 maakte ik de overstap naar de multinational TNT NV waar ik achtereenvolgens in diverse internationale functies heb gewerkt en brede ervaring heb opgedaan met alle fiscale facetten van een beursgenoteerde multinational, bij het direct ondersteunen van de Raad van Bestuur in strategische projecten (project management, fiscaal, governance, corporate secretarial, strategie en fusie en overnames) alsmede in het hart van de operations van het transportbedrijf.

In 2008 ben ik teruggekeerd naar de fiscale adviespraktijk. Als partner Multinational Tax bij Ernst&Young (EY) gebruikte ik de kennis en ervaring om naast algemene fiscale advisering ook cliënten te adviseren op het gebied van de organisatie van de fiscale functie en fiscaal risicomanagement. Mijn cliënten waren zowel internationale bedrijven alsmede grote Nederlandse MKB bedrijven en Corporaties. Daarnaast heb ik 2 jaar leidinggegeven aan de Executive Office van EY en de Raad van Bestuur in strategische projecten ondersteund.

Van 2013-2016 heb ik mijn ‘eigen’ ondernemerschap ambities vervuld. Ik heb mijn advisering op interim basis voortgezet, waaronder het adviseren en ondersteunen van een Raad van Commissarissen gedurende een overname en post-acquisitie integratieperiode. Daarnaast ben ik als actieve investeerder c.q. aandeelhouder in diverse (start-up) bedrijven betrokken geraakt bij alle facetten van het starten, opbouwen en de verkoop van een onderneming.

Opleiding

In ben in 1996 afgestudeerd als fiscaal jurist en bedrijfsrecht (ondernemingsrecht) jurist aan de Rijks Universiteit Leiden. Daarna heb ik de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) afgerond, de Finance opleiding aan de London Business School, diverse strategie modules aan de Rotterdam School of Management en een breed scala aan fiscale, juridische en andere ‘permante educatie’ opleidingen gevolgd.